Couperose: hoe kun je het behandelen?

Veel mensen hebben last van blijvende roodheid in het gezicht. Dit wordt ook wel couperose genoemd. Wat is het precies? Wat is het verschil met rosacea? En kun je het behandelen?

CouperoseWat is couperose?
Couperose is een huidaandoening waarbij er kleine bloedvaatjes en spinadertjes zichtbaar zijn in het gezicht. Vooral op de wangen en op de neus. Vaak wordt het verward met rosacea, hoewel het er wel vaak een gevolg van is. Bij
rosacea gaat het vooral om een combinatie van rood en bultjes en puistjes. Ook ontstaan er geregeld ontstekingen. Bij couperose is dit niet het geval.

Kun je het behandelen?
Couperose is ongevaarlijk, maar de zichtbare bloedvaatjes worden wel vaak als storend ervaren. Het verdwijnt helaas nooit helemaal, maar je kunt wel met de juiste producten de roodheid verminderen. Zo heeft Beatframes speciaal een lijn voor de gevoelige huid: de Nimue Interactive range.

Extra maatregelen
Om ervoor te zorgen dat de roodheid niet erger wordt, is naast het belang van de juiste verzorgingsproducten ook belangrijk om de volgende ‘prikkels’ te vermijden:

  • Bescherm je huid goed tegen de zon, want UV-schade verergert roodheid.
  • Voorkom eveneens stress en grote temperatuurverschillen (sauna, stoombad, etc.)
  • Pas met pittig eten, specerijen en alcohol. Ook dit werkt roodheid in de hand.
  • Gebruik geen harde zepen. Hierdoor droogt de huid extra snel uit.

Wil je meer weten over de Nimue Interactive range of over de behandeling van couperose bij Beatframes? Informeer gerust bij huidspecialist Vanessa Slootmans naar de mogelijkheden.