Maak je voeten klaar voor het voorjaar! | Pigmentvlekken verminderen?

Kriebelt het al, die grote voorjaarsschoonmaak? Even het huis op z’n kop zetten en alles klaar maken voor de lente? Als het werk gedaan is, is het natuurlijk tijd voor de beloning: een heerlijke gezichtsbehandeling om ook je huid klaar te maken voor het voorjaar! Heb je nog geen nieuwe afspraak staan? Boek snel via de online agenda een behandeling voor een heerlijk moment voor jezelf! 

1604-pedicureVoetproblemen? Bezoek onze pedicure!
Heb je last van likdoorns, eelt of ingescheurde teennagels? Geen nood, je bent niet de enige. Maar liefst 20% van de Nederlanders krijgt jaarlijks te maken met voetklachten. Vooral een likdoorn kan pijnlijk zijn. Om deze voetklachten op te lossen – of beter gezegd vóór te zijn – is een bezoek aan een pedicure een aanrader. Onze pedicure Sophie zal tijdens je eerste bezoek vakkundig de voeten bekijken en samen met jou beslissen welke behandeling het beste bij jou voeten past. Een voetverzorging bij Beauty Institute Beatframes bestaat onder andere uit:

– het opsporen en wegnemen van de klachten
– het verwijderen van likdoorns
– nagelproblemen oplossen
– het verwijderen van eelt
– het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels
– advies geven en eventueel nagels lakken

Op dinsdag kun je terecht bij Sophie voor een medisch pedicure. Maak hier een afspraak!


1604-mavalaZomercollectie nagellak Mavala
O wat worden we blij van de nieuwe zomercollectie nagellak van Mavala. De collectie bestaat uit twaalf nieuwe zomerkleuren. Van mooie roze pastelkleuren tot felle tinten. Er zit voor iedereen wel een passende kleur bij. Fijn aan de nagellak van het Zwitserse nagelverzorgingsmerk is dat het vrij is van schadelijke ingrediënten en extra lang blijft zitten. Je kunt de nagellak bij Beauty Instituut Beatframes kopen voor € 5,95.

Nog enkele trucs om je nagels goed te lakken:
– Nagels kun je het beste lakken in een koele en droge omgeving. Als het warm en vochtig is, droogt de nagellak namelijk slecht.
– Gebruik altijd een goede remover om je nagellak eraf te halen. Dit voorkomt beschadigde en broze nagels.
– En wist je dat je nagels sneller droger door ze even in koud water te dompelen?

Welk product past bij jouw huid?
Je wilt natuurlijk het beste voor je huid, maar vaak blijft het toch lastig om te bepalen welk product je het beste kunt gebruiken. Al helemaal als je ook nog eens last hebt van een probleemhuid. Beauty Institute Beatframes helpt je graag met de keuze voor de juiste producten. Hierbij kijken ze naar verschillende factoren, waaronder huidtype en huidbeeld. Daarnaast is de keuze van het juiste product ook afhankelijk van het jaargetijde en de behandeling die je ondergaat.Maak daarom vrijblijvend een afspraak en laat je adviseren!

Hyperpigmentatie: wat is het en wat kun je er tegen doen?

Volgens het SNIP (Stichting Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen) heeft een alarmerende hoeveelheid mensen in Nederland last van hyperpigmentatie. Hoewel veel mensen zich niet bewust zijn van dit huidprobleem, zijn er toch al miljoenen mensen op zoek naar de remedie tegen onsierlijke pigmentvlekken.

1604-pigmentWat is hyperpigmentatie?
Pigment (melanine) wordt aangemaakt door melanocyten in de huid. Dit gebeurt door diverse factoren zoals medicatie of beschadiging, maar voornamelijk door negatieve invloeden van UV-stralen. Melanine is een beschermingsstofje van het lichaam. Het stofje is bedoeld om de huid te beschermen tegen verbranding door de zon. Bij een gezonde huid wordt melanine egaal verdeeld en is er niets aan de hand. Helaas kan hier een verstoring in optreden, waardoor de pigmentcellen samen klonteren. Deze cellen vormen als het ware een ophoping en dit wordt zichtbaar in de vorm van een vlek. De verstoring kan helaas niet verholpen worden, omdat het een chemische reactie in het lichaam is. Voorkomen is dus beter dan genezen, maar hoe?

Hoe kun je hyperpigmentatie voorkomen?
Wil je hyperpigmentatie voorkomen, dan is zonbescherming heel belangrijk. Maar ook is het
belangrijk te begrijpen wat er zich in de huid afspeelt voordat een pigmentvlek ontstaat. Hieronder wordt dat stapsgewijs uitgelegd.

  1. De huid wordt bedreigd door UV-stralen, infrarood of overige factoren zoals hormonen of medicatie.
  2. Het MSH-hormoon (Melanine Stimulating Hormone) wordt in de huid geproduceerd.
  3. De melanocyten in de huid gaan in de verdediging door tyrosinase te produceren.
  4. Ondertussen vermenigvuldigen pigmentcellen zich voor nog meer en betere bescherming van de huid (met meer melanocyten in de huid als gevolg).
  5. Tyrosinase bindt zich aan koper, waardoor tyrosine vrijkomt.
  6. Melanine ontstaat en wordt afgegeven in de opperhuid.

De bovenstaande stappen zijn een natuurlijk en gezond proces. In principe dient na de laatste fase het pigment egaal verdeeld te worden over de opperhuid waardoor een egale bruining ontstaat. Als in de verdeling van het pigment iets niet in orde is, ontstaan er pigmentvlekken. Aangezien voorkomen beter is dan genezen, is het belangrijk om de snelle aanmaak van pigment te voorkomen door simpelweg zonbescherming te gebruiken. Bruining vindt dan wel plaats, maar op een gecontroleerde manier. Daarnaast is het belangrijk om te voorkomen dat tyrosinase zich aan koper bindt door middel van bepaalde werkstoffen zoals Kojic Acid en antioxidanten. Indien er al pigmentvlekken aanwezig zijn, en je wilt dit verminderen, dient er van buiten naar binnen toe gewerkt te worden. Dit kan door middel van peelings, retinol, of andere pigment afbrekende werkstoffen zoals bijvoorbeeld berendruif-extract.

Zonbescherming blijft het allerbelangrijkste. En eenmaal aanleg tot pigmentvlekken betekent een verstoring in het aanmaakproces ervan. Dus een factor om voor de rest van je leven rekening mee te houden!

Speciaal serum tegen pigment
Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat een pigmentcel gewoon een cel is. Dat betekent dus dat ook deze cellen leven en zich kunnen voortplanten. Dus bij pigmentproblemen is het belangrijk om de celdeling niet overmatig te prikkelen en op een gecontroleerde manier te peelen en te behandelen.

Om de huid met pigment verstoringen optimaal te behandelen adviseert PCA Skin de Pigment Gel. Dit serum op gel basis heeft het vermogen om tot in de stekelcellenlaag opgenomen te worden. Vooral na een professionele peeling komen de actieve werkstoffen tot het levende deel van de epidermis en bestrijdt vanuit alle mogelijke fronten het pigmentprobleem. In combinatie met consequent thuisgebruik van het product is resultaat gegarandeerd en kunnen pigmentophopingen tot 60-70% worden verminderd binnen 3 maanden.